måndag, mars 26, 2007

Office eller OpenOffice

Att nu leva utan Office? Försöker ju använda det så lite som möjligt, så det borde väl inte vara så svårt? Installerade OpenOffice igår och avinstallerade Office 2007 idag. Redan innan jag avinstallerade Office, började jag känna av lite problem. Satt på ett möte och diskuterade ett Word-dokument, jag hade öppnat det i OpenOffice - det visades ganska ok. Men någon av sidorna blev något längre, så jag hade inte samma radbrytning som de andra. De hänvisade till en sida och jag satt och bläddrade lite desperat fram och tillbaka.
Men på eftermiddagen råkade någon på .NET Rocks! nämna viewers för Office-dokument, inget nytt, men jag hade inte tänkt på dem.
Så nu har jag installerat:
Trevligt små nätta applikationer om man jämför med en stor officeinstallation. Och med FileFormatConvertern för 2007-formaten, så känner jag mig mer redo än de flesta "vanliga" Officeanvändare att ta mig an de flesta dokument som folk kan tänkas attackera mig med.
Min egen produktion i dokumentväg blir ju förstås ifrån OpenOffice och kanske i de flesta fallen som PDF:er för bästa möjliga flyttbarhet. PDF:er som givetvis bör läsas med Foxit-reader så mycket snabbare än orginalbesten. Men ett problem kvarstår, kunden jag jobbar åt använder Microsoft Exchange Server, och vad jag har lyckats hitta, så finns det bara ett alternativ till Outlook här, och det är Novell Evolution. Evolution är fämst avsett för Linux men finns även för Windows. Men än så länge bara för XP. Och pigg på att installera som jag är, så kör jag givetvis Vista sen länge.

3 kommentarer:

Chris Hedgate sa...

Re: Outlook
Varför inte bara använda webbmailen?

Barse sa...

Det finns tydligen en PowerPoint Viewer 2007 också.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=048dc840-14e1-467d-8dca-19d2a8fd7485&DisplayLang=en

Anonym sa...

l?se hele blog, pretty good